dimarts, 6 de maig del 2014

Petits Fours d'aperitiu. Mini Muffins salats de porros, Cheddar i olives negres.






"Todo el mundo trata de realizar algo grande,
sin darse cuenta de que la vida se compone de cosas pequeñas."

(Frank Clark)




Mira que m'agrada cuinar i que tinc receptes de cuina, pendents i d'aquelles que he repetit mil vegades i que no fallen mai, però quan hi ha un sopar, dinar o vermut d'aquells en que la consigna és: "que cadascú porti alguna cosa", em costa, em costa molt.

Quan faig algun dinar o sopar a casa, tinc mil idees, però quan es tracta de portar alguna cosa, com a part d'un menú, no em decideixo i el que acostumo a fer, és buscar de manera incontrolada una recepta que em faci dir: aquesta.

No sé si serà per l'excés d'informació culinària de la meva base de dades personal, a la que no li dono mai treva, i que engrosseixo de manera gairebé obsessiva, però no hi ha manera de decidir-me en un període de temps raonable.

El cas és que el passat dia 1 de maig, com cada primer d'aquest mes, ens vam reunir amb la família de la branca paterna d'ELL i cadascú havia de portar alguna cosa...així que va començar la recerca...

Com tothom es decideix més ràpid que jo, les opcions es van reduir a portar alguna cosa per l'aperitiu.

A mi m'agraden molt els pastissets salats, així que els camps de recerca es van centrar en aquests.

Després hi havia un parell d'exigències més que la recepta havia de superar si volia ser escollida; la primera, que es pogués fer el dia abans sense que al dia següent fos immenjable i, l'altre, que tot i haver aguantat fins al dia següent, pogués estar tot un matí al cotxe, ja que aquest any, vam anar a la festa de l'1 de maig de Sant Llorenç Savall.

Mireu com planten un pi, que a les 9 del matí han anat a buscar al bosc, al bell mig de la plaça del poble, impressionant.




En fi, que després de molt buscar, vaig optar per un clàssic que sempre agrada, l'empanada gallega, i uns muffins salats, de cheddar i porros -amb l'afegit que no vaig poder resistir d'olives negres- que vaig veure a Directo al Paladar. Els vaig veure i tenien una pinta deliciosa i, a més a més, recomanava menjar-los tebis, així que si anaven maldades i feia solana, no els passaria res.

Va ser veure la recepta i dir: aquesta, i va ser tot un encert, a mi em va encantar, sobretot recent fets, i crec que, en general, van agradar molt; inclús al cap de tres dies, estaven bons, en van sobrar uns quants que no cabien a les safates i els vaig deixar a casa. Van ser un perfecte esmorzar de pont.

Us els recomano. A més, inclús encanta a nens que no poden veure la verdura!



Per fer aquests mini muffins salats, es necessiten els següents ingredients (surten 48 mini muffins):

  • 310 gr de farina de rebosteria
  • 2 culleradetes de sal 
  • 2 culleradetes de llevat tipus Royal
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
  • 2 ous
  • 300 ml de buttermilk (300 ml de llet i una cullerada de suc de llimona)
  • 100 gr de mantega
  • 25 gr de mel
  • 3 porros
  • 200 gr de Cheddar
  • 70 gr d'olives negres sense pinyol


En primer lloc s'han de preparar els ingredients que s'afegiran als muffins, així que s'han de pelar i netejar els porros i tallar-los a trossets ben petits i sofregir amb una mica d'oli fins que comencin a estar daurats. I llavors s'ha de reservar.




A part, s'ha de preparar el formatge. Si el trobeu ratllat, perfecte. Jo no el vaig trobar i el vaig comprar a talls, així que amb paciència s'ha d'anar tallant a trossos molt petits. I també s'ha de reservar.




I, finalment, s'ha de preparar les olives negres, tallant-les a trossos petits.

I ja es pot començar a preparar la massa.

Primer s'ha de preparar la buttermilk. Per fer-ho, s'ha de posar la llet en un bol i afegir una bona cullerada de suc de llimona i deixar reposar uns cinc minuts.

Mentre, en un bol s'ha de preparar els ingredients secs, és a dir, la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal i barrejar bé.

A part, s'ha de posar els ingredients humits, és a dir, els ous, la buttermilk, la mantega fosa i la mel i batre amb les varilles fins que tots els ingredients estiguin completament integrats.

I llavors, ja podem barrejar, amb les varilles, la barreja d'ingredients humits amb la barreja d'ingredients secs, fins a obtenir una massa homogènia, però sense batre amb excés, ja que sinó perdrà esponjositat.




I ja es poden afegir els porros, les olives negres i el formatge Cheddar, barrejant amb suavitat amb la resta de la massa fins que quedi tot ben barrejat i uniforme.




Llavors, s'han de preparar els motlles posant-los dins la safata per fer els muffins i anant-los omplint amb paciència, ja que són petitons, sense arribar fins el límit del motlle.




I a coure'ls al forn, que ha d'estar presacalfat a 190ºC, durant, aproximadament, uns 25 minuts o fins que al punxar-los amb un escuradents surtin nets.




I passats un parell de minuts, s'han de treure de la safata de forn on els hem fet i posar a refredar-los al damunt d'una reixeta.




Aquestes mini magdalenes, a diferència de les dolces, estan delicioses recent sortides del forn, només un parell de minuts després. Queden delicioses tèbies. Només hi ha el perill d'acabar amb totes elles abans de que es refredin.



I per acabar, ideal per compartir aquests mini muffins amb amics, una cançó de Joey Cape (Lagwagon): To all my friends.


Here's a song to all my friends I know they'd like
I remember every drunken night at the old dive
Driving the ol' wreck trying to make it home, somehow
One more pit stop at our favorite watering hole
The ghost of Christmas past
swallowed all our pride
we'd open up our story books and water down the eyes
Our demons raised their glasses singing
"I propose a toast...to all my friends"
who's buying the next round

Cup half empty cup half full perspectives and beers
they weren't failure just the regulars of my favorite year
they come and go paying their toll from mobiles homes
dacaying old unsound minds the ghost of Christmas future dancing
To the click of time
the beating of defeat
shaking in his hands
a lifetime of retreat
and his regrets were ours
a time to say good-bye
to all my friends
I've been waiting so long
for you to call
my old friend

To all my friends
to all my friends
to all, my friends
to all my friends

(Joey Cape)






TEXTO O DESCRIPCION




4 comentaris:

  1. Hola reina!! tal i com em vas apuntar al IG aquests muffins són dels meus preferits....i que sàpigues que ja tinc la recepta per fer-la! Per cert...la frase "Todo el mundo trata de realizar algo grande, sin darse cuenta de que la vida se compone de cosas pequeñas." també és de les meves...! Felicitats per la recepta guapa!!
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
  2. Han d'estar boníssims!!!!! Ummmm em sembla que els hauré de fer un dia! I amb aquestes càpsules t'han quedat de primavera, primavera guapa!
    Petons

    ResponElimina
  3. Ostres...serien una tapa genial a presentar al Memòries d'aquest mes! Petons!

    ResponElimina
  4. quina producció de magdalenes Marta!!! salades són molt bones. Moltes gràcies per participar al Memòries. Petonets

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!